Gramatica limbii engleze (9 volume)

email
The Clock Tower of the Palace of Westminster, ...

Image via Wikipedia

Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Britanic şi Institutul Cultural Român, anunță publicarea volumului GRAMATICA LIMBII ENGLEZE, 9 volume. Ediția în facsimil este îngrijită de C. George Sandulescu și Lidia Vianu.

 

Contemporary Literature Press reeditează în facsimil, sub coordonarea lui C. George Sandulescu, Gramatica limbii engleze, publicată inițial de Editura Didactică și Pedagogică în anul 1962. Ediția are în acest format nouă volume.

Cartea de față este o gramatică tradițională. Explicațiile sunt făcute pentru a lămuri în egală măsură pe toată lumea, specialiști sau nespecialiști. Utilitatea ei este în primul rând practică. Cea mai importantă însușire a acestei abordări teoretice este că EXPLICĂ subtilități de cunoaștere avansată a limbii așa cum nu poate face nici un alt fel de gramatică. Cel care o va citi va găsi în ea un imens material de limbă, ilustrări ale explicațiilor cu fraze din clasicii literaturii engleze, pe care autorii le-au căutat cu migală. Ce e important la acest volum de gramatică, deopotrivă teoretic și aplicat, este tocmai faptul că pune accentul pe text, pe usage, pe învățarea limbii engleze.
Coordonatorul acestei ediții, Profesorul C. George Sandulescu, a fost unul dintre autorii Gramaticii, în anii când era asistent la Catedră. El a fost studentul și apoi colegul Profesorului Levițchi, care a coordonat ediția din 1962 a cărții, cunoscută pe atunci sub numele de Gramatica Catedrei.

GRAMATICA LIMBII ENGLEZE volum cu volum, poate fi consultată și descărcată începând cu data de 23 august 2011 la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/gramatica-catedrei.html

Volumele în PDF:

 

 

Sursa: Comunicat de presă transmis de Contemporary Literature Press pe adresa Asociaţiei Traducătorilor din România.

Popularity: 20%4 Comments

  1. Buna ziua!

    Volumul nr.6 nu poate fi accesat.

    Multumesc!

    1. Mulţumim pentru mesaj. Este posibil să fi fost vorba de o problemă temporară la site-ul MTTLC. Din câte observ, volumul respectiv se descarcă corect în acest moment. Puteţi să reîncercaţi sau să accesaţi celelalte modalităţi de descărcare oferite pe site-ul MTTLC. Numai bine.

  2. Multumim pentru anunt, am descarcat volumele.

    1. Ne bucurăm că a fost util :) Călduroase salutări şi vă aşteptăm din nou curând pe ATR Blog!

Votaţi ATR Blog!

Votaţi ATR Blog în competiţia Top 100 Language Professional Blogs 2012!

Vote the Top 100 Language Professional Blogs 2012

Abonaţi-vă la ATR Newsletter!Cititori online

Răsfoiţi arhivele!

Categorii