ATR sărbătoreşte 5 ani de activitate

email

ATR, 5 ani de activitate

Asociaţia Traducătorilor din România (ATR) anunţă cu o deosebită plăcere aniversarea a cinci ani de activitate în serviciul profesiei de traducător. Este o ocazie oportună pentru a privi spre viitor cu încredere în perspectivele profesiilor pe care le reprezentăm, pentru a face planuri pentru anii următori, şi, în egală măsură, un prilej de a ne reaminti tot ceea ce am reuşit să realizăm cu sprijinul membrilor ATR şi al comunităţii traducătorilor.

5 ani de la crearea ATR

În 31 iulie 2004, un grup de 12 traducători români a înfiinţat Asociaţia Traducătorilor din România (ATR). În cei cinci ani de existenţă, ATR a desfăşurat o activitate intensă, pe multiple planuri, în serviciul profesiei de traducător. De activitatea ATR beneficiază mulţi traducători: peste 1000 de traducători au participat la conferinţele şi seminariile ATR, organizate în 8 oraşe din ţară. ATR a redactat documente esenţiale pentru breasla traducătorilor români, printre care demne de menţionat sunt „Codul deontologic al ATR”, primul studiu de anvergură asupra pieţei de traduceri din România „Tendinţe de evoluţie a pieţei de traduceri din România” sau traducerea ghidului de educare a clienţilor „Traducerea. Alegerea serviciilor de traducere adecvate”. ATR pune în prim-plan promovarea unor standarde profesionale înalte, obiectiv realizabil prin promovarea standardului european SR EN 15038 privind serviciile de traducere.

Pentru a viziona o scurtă prezentare a activităţii ATR, faceţi clic aici.

Afilierea ATR la Federaţia Internaţională a Traducătorilor

Din februarie 2006, ATR este observator al FIT Europe, iar în aprilie 2008, candidatura ATR ca membru plin al Federaţiei Internaţionale a Traducătorilor a fost aprobată de Consiliul Director al FIT, reunit la Alexandria (SUA) şi a fost ratificată de Congresul Statutar al FIT în 2-3 august la Shanghai. ATR a fost reprezentată la Congresul Statutar al FIT de conf. dr. Anca Greere, membru titular al ATR. Anca Greere a participat şi la Congresul Deschis al FIT (4-7 august), unde a susţinut prezentarea cu titlul «„Extreme” Translation Briefs in Advanced Translator Training: The Misleading Pitfalls and Apparent Advantages». Din decembrie 2008, ATR este reprezentată în Consiliul Director al FIT Europe, Centrul Regional European al Federaţiei Internaţionale a Traducătorilor, de către dna. Cristiana Cobliş, preşedinte al ATR.

Federaţia Internaţională a Traducătorilor reprezintă 100 de asociaţii profesionale din întreaga lume – peste 150.000 de traducători – fiind printre puţinele organizaţii profesionale mondiale. Afilierea ATR la FIT marchează intrarea oficială a traducătorilor români, membri ai ATR, în marea familie internaţională a traducătorilor profesionişti.

Aderarea la ATR – ofertă excepţională: 20% reducere la cotizaţia pe 2009

Dacă împărtăşiţi viziunea ATR şi preţuiţi standardele înalte în actul profesional, demnitatea şi deontologia profesională, perfecţionarea continuă şi actualizarea cunoştinţelor profesionale, alăturaţi-vă ATR şi marii familii internaţionale a traducătorilor profesionişti: depuneţi dosarul de aderare la ATR, până în 31 august 2009, conform descrierii de pe situl web al ATR şi achitaţi numai 79 RON, beneficiind de 20% reducere la cotizaţia pentru trimestrele restante din anul 2009. Membrii ATR beneficiază, la rândul lor, de reducere de 20% din valoarea cotizaţiei pe 2009 pentru reînnoirea afilierii la ATR. Dosarul de aderare se poate transmite prin email, fax, poştă sau se poate depune personal. Oferta expiră în data de 31 august 2009.

  • Aderare la ATR (categoria membru aderent): 79 RON – reducere de 20% din cotizaţia pentru trim. III-IV 2009
  • Membru aderent al ATR: 156 RON – reducere de 20% din cotizaţia pe anul 2009
  • Membru titular al ATR: 220 RON (PF), 440 RON (PJ) – reducere de 20% din cotizaţia pe anul 2009

Modalităţi de plată acceptate: virament bancar, depunere în numerar, Moneybookers sau numerar.

Cont bancar:
Asociaţia Traducătorilor din România
IBAN: RO10 BTRL 0130 1205 A939 49XX
Banca Transilvania Sucursala Cluj-Napoca
Cod Fiscal: 16797125

Cont Moneybookers: inscrieri@atr.org.ro

Informaţii suplimentare:

Popularity: 8%

  • A apărut o eroare, probabil feed-ul s-a stricat. Încearcă mai târziu.

Cititori online

Răsfoiţi arhivele!

Categorii